Amsterdam is een bijzonder hostel rijker.
Uniek en betaalbaar verblijf voor reizigers in een  “uitgerangeerde” trein.

Amsterdam heeft er met Train Lodge een niet alledaags hostel bij. Het hostel (Changiweg 121) is een nieuwe aanwinst in de ontwikkeling van Amsterdam Sloterdijk tot een multifunctioneel gebied met o.a. hotels, restaurants, woningen, kantoren.

Van slaaptrein tot hostel

Tot een paar jaar geleden maakten de slaaprijtuigen van Train Lodge deel uit van de nachttrein Rome – Zürich. Door de introductie van de hoge snelheidstreinen en de low cost vliegtuigen verdwijnen steeds meer nachttreinen. Veel treinmaterieel staat hierdoor werkeloos aan de kant. De initiatiefnemers van Train Lodge bedachten dat het nog beter slapen is in een stilstaande trein en kwamen op het idee van een hostel.

Unieke accommodatie

Het unieke van Train Lodge is dat alles doet denken aan een trein die onderweg is. De Train Lodge wordt gevormd door vier slaaprijtuigen (Berlijn, 1968) en een bistrorijtuig ( Brussel, 1993). In dit rijtuig is de receptie en de bar te vinden. Speciaal voor  Train Lodge is 150 meter spoor en een perron aangelegd, parallel aan het spoor bij station Amsterdam Sloterdijk. Er is ruimte gemaakt voor een terras op het zuiden. De inrichting van de slaaprijtuigen en het bistrorijtuig is in originele staat. De compartimenten hebben elk 3 slaapplaatsen boven elkaar en zijn samen te voegen tot een 6 persoons “dorm”. Men kan compartimenten in zijn geheel en per bed boeken. Ook bestaat de mogelijkheid een heel rijtuig te reserveren. Douches en toiletten zijn per rijtuig aanwezig.

De buitenkant van de slaaprijtuigen is gespoten in de originele kleuren blauw en magenta. De buitenkant van het bistrorijtuig (met receptie en bar) is, in samenwerking met het Street Art Museum Amsterdam en bekend graffiti kunstenaar Kenor uit Barcelona, voorzien van een abstract en kleurrijk kunstwerk.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek Havenstad op de kaart:

Fiets je al regelmatig in Westpoort / Sloterdijk?
Of overweeg je eens te gaan fietsen?
 
Dan hebben we goed nieuws voor je!
De FietsCoalitie gaat fietsen in dit gebied op allerlei manieren belonen en samen met jou nog leuker en aantrekkelijker maken.
Meld je snel aan en doe met ons mee, je ontvangt dan de nieuwsbrief van De FietsCoalitie en blijft zo op de hoogte van alle acties.

Fietsen wordt beloond! Heb je de enquete ook gezien?

Pin It on Pinterest

Share This