Kom lekker eten op het water en ervaar een stukje TV-geschiedenis. In de vroege zestiger jaren bestond er in Nederland slechts 1 televisiekanaal. De zendtijd werd verdeeld tussen zes verzuilde omroepen. Hoewel er sinds de jaren vijftig werd gediscussieerd over het toelaten van commerciële televisie, wilde de Nederlandse overheid er niets van weten. De enige mogelijkheid was uitzenden vanaf zee. TV Noordzee bracht vanaf augustus 1964 vanaf het REM-eiland buitenlandse hitseries zoals ‘Zorro’, ‘Mr Ed, het sprekende paard’, ‘Rin Tin Tin’ en ‘De onzichtbare man’, amusement dat op de publieke zenders ontbrak. Duizenden Nederlanders kochten een speciale REM-antenne om de zender te kunnen ontvangen, of maakten zelf een antenne uit een ijzeren kleerhanger. Lang heeft de zender niet bestaan. De regering maakte 4 maanden na de start van de zender, met een inval op het eiland, een einde aan de uitzendingen van TV-Noordzee. Nadat de zeezenders waren verdwenen, nam Rijkswaterstaat het eiland in gebruik als meetpost. Sinds 2011 is het REM-eiland in gebruik als restaurant. www.remeiland.com Haparandadam 45-2, Amsterdam (Stadhaven Minerva)

Fiets je al regelmatig in Westpoort / Sloterdijk?
Of overweeg je eens te gaan fietsen?
 
Dan hebben we goed nieuws voor je!
De FietsCoalitie gaat fietsen in dit gebied op allerlei manieren belonen en samen met jou nog leuker en aantrekkelijker maken.
Meld je snel aan en doe met ons mee, je ontvangt dan de nieuwsbrief van De FietsCoalitie en blijft zo op de hoogte van alle acties.

Fietsen wordt beloond! Heb je de enquete ook gezien?

Pin It on Pinterest

Share This