Deze vrolijke fietstunnel onder de Zuidelijke Randweg in Zaandam biedt een snelle fietsverbinding tussen het centrum van Zaanstad en de Hempont. De wanden bestaan uit pixel-mozaïeken van molens, de multiculturele samenleving, de traditionele Zaanse houtbouw, oude en nieuwe industrie, de haven en de polders. De Kleurrijke tunnel springt in het oog zo midden in het industriegebied. Alle Zaankanters mochten mee-ontwerpen. Via een website stuurden zij wel 800 pixelontwerpen in. Een ontwerpteam met Reinder Bakker, Hester van Dijk, Maartje Dros en Eric Klarenbeek maakte hiervan een collage. Het resultaat is een 280 meter lang graffiti-proof kunstwerk van pixeltegels langs de tunnelwanden. Vanaf Amsterdam zie je dieren, een Zaan-meermin en het havengebied bij nacht met vissen en vuurwerk. Vanaf Zaandam fabrieken langs het water, groene Zaanse huisjes en molens. Pixelpoort Kruising provinciale weg – Den Uylweg, 1506 MA, Zaandam

Fiets je al regelmatig in Westpoort / Sloterdijk?
Of overweeg je eens te gaan fietsen?
 
Dan hebben we goed nieuws voor je!
De FietsCoalitie gaat fietsen in dit gebied op allerlei manieren belonen en samen met jou nog leuker en aantrekkelijker maken.
Meld je snel aan en doe met ons mee, je ontvangt dan de nieuwsbrief van De FietsCoalitie en blijft zo op de hoogte van alle acties.

Fietsen wordt beloond! Heb je de enquete ook gezien?

Pin It on Pinterest

Share This