Fiets eens door naar Landschapspark De Bretten. Deze 11 kilometer lange groene strook ten noorden van de Haarlemmerweg op weg naar Halfweg is rijk aan natuur, cultuurhistorie, bedrijvigheid, creatieve industrie en sportvoorzieningen. Fietsend vanuit de stad door het park beleef je de geleidelijke overgang van cultuur naar natuur. Vanuit het klassieke Westerpark kom je langs de cultuur en horeca op het terrein van de Westergasfabriek, de prachtig ingerichte volkstuinparken, begraafplaats St. Barbara, sportpark Spieringhorn en de struinpaden door de ruigere natuur, de Lange Bretten en de Grote Braak bij Halfweg. Langs het Brettenpad vind je bijzondere elementen uit het verleden zoals de oude zeedijk (Spaarndammerdijk) uit de 16e eeuw. Ook is er veel kunst te zien (zie ook kunst, design en cultuur). De Brettenroute is gemarkeerd met groene stippen op het fietspad.

Fiets je al regelmatig in Westpoort / Sloterdijk?
Of overweeg je eens te gaan fietsen?
 
Dan hebben we goed nieuws voor je!
De FietsCoalitie gaat fietsen in dit gebied op allerlei manieren belonen en samen met jou nog leuker en aantrekkelijker maken.
Meld je snel aan en doe met ons mee, je ontvangt dan de nieuwsbrief van De FietsCoalitie en blijft zo op de hoogte van alle acties.

Fietsen wordt beloond! Heb je de enquete ook gezien?

Pin It on Pinterest

Share This