Liefhebbers van oude fabrieks- en bedrijventerreinen kunnen niet om de oude Bruynzeelfabriek in Zaandam heen. Het hele terrein verandert de komende jaren in een nieuw stuk stad grenzend aan het centrum van Zaanstad. Het monumentale karakter blijft behouden, want de monumentale hallen en panden op dit oude fabrieksterrein krijgen een nieuwe invulling.’Nieuw Bruynzeel’ ligt op bedrijventerrein Zuiderhout, zo’n 5 minuten fietsen vanaf het NS-station Zaandam. Er komen vooral kleinschalige en nautische bedrijven. Het kantoor van de Bruynzeel schaverij, naast Loods 31, blijft een kantoorgebouw en krijgt nog enkele kleine kantoor-units. Maar er is ook ruimte voor grotere winkelbedrijven. Misschien zelfs een IKEA-vestiging. Van de gemeente Zaanstad mag IKEA de Bruynzeelgebouwen slopen als er maar nieuwbouw voor terugkomt met een verwijzing naar de oude Bruynzeelhallen. Ook is en blijft er op het terrein ruimte voor evenementen, foto- en filmopnames en producties.

Nieuw Bruynzeel

Pieter Ghijsenlaan 12d
1506 PV Zaandam

 

Fiets je al regelmatig in Westpoort / Sloterdijk?
Of overweeg je eens te gaan fietsen?
 
Dan hebben we goed nieuws voor je!
De FietsCoalitie gaat fietsen in dit gebied op allerlei manieren belonen en samen met jou nog leuker en aantrekkelijker maken.
Meld je snel aan en doe met ons mee, je ontvangt dan de nieuwsbrief van De FietsCoalitie en blijft zo op de hoogte van alle acties.

Fietsen wordt beloond! Heb je de enquete ook gezien?

Pin It on Pinterest

Share This