Het lichtkunstwerk 178 Bottles, 1 Message straalt voortaan op het Orlyplein bij Station Sloterdijk. Het kunstwerk was voor het eerst te zien tijdens het Amsterdam Light Festival in 2014-2015 en heeft nu een definitief podium gekregen in Amsterdam Nieuw-West.

178 Bottles, 1 Message is een creatie van art & design duo Tijdmakers: Lieuwe Martijn Wijnands en Saskia Hoogendoorn. Het is gebaseerd op de beroemde tekst van oud-wethouder van Amsterdam Floor Wibaut (1859-1936): Er is maar één land: de aarde, Er is maar één volk: de mensheid, Er is maar één geloof: de liefde.

180 nationaliteiten in Amsterdam

Het hart wordt gevormd door 178 flessen met LED-verlichting en staat symbool voor alle nationaliteiten die in 2014 in Amsterdam woonde. Samen vormen zij het kloppend hart van de Stad. Inmiddels wonen er 180 verschillende nationaliteiten in Amsterdam.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek Havenstad op de kaart:

Fiets je al regelmatig in Westpoort / Sloterdijk?
Of overweeg je eens te gaan fietsen?
 
Dan hebben we goed nieuws voor je!
De FietsCoalitie gaat fietsen in dit gebied op allerlei manieren belonen en samen met jou nog leuker en aantrekkelijker maken.
Meld je snel aan en doe met ons mee, je ontvangt dan de nieuwsbrief van De FietsCoalitie en blijft zo op de hoogte van alle acties.

Fietsen wordt beloond! Heb je de enquete ook gezien?

Pin It on Pinterest

Share This