Zaandijker Loek Vlaan­deren is graag buiten. Als lid van de planten­werk­groep van de verenig­ing voor veld­bio­lo­gie, fotografeert hij bomen. Zijn foto’s van alle bomen in de Zaanstreek verschenen in het boek ‘Kijken naar bomen, in de Zaanstreek’. “Mijn favoriete plek in Havenstad is het natuurterrein bij het gemaal van de Houtrakpolder aan de Noordzeeweg. Door de kolenoverslag heeft waarschijnlijk niemand hier een bedrijf willen vestigen. Hierdoor ontstond er ruimte voor bijzondere flora en fauna. Zo vind je er zelfs twee oeverwanden voor oeverzwaluwen. Dankzij het zout en het kalkrijke zand zie je hier bijzondere zoutminnende planten. Op het opgespoten zand vind je zelfs orchideeën. Beslist de moeite waard om eens een kijkje te gaan nemen.” Foto : Ank Veenis
Fiets je al regelmatig in Westpoort / Sloterdijk?
Of overweeg je eens te gaan fietsen?
 
Dan hebben we goed nieuws voor je!
De FietsCoalitie gaat fietsen in dit gebied op allerlei manieren belonen en samen met jou nog leuker en aantrekkelijker maken.
Meld je snel aan en doe met ons mee, je ontvangt dan de nieuwsbrief van De FietsCoalitie en blijft zo op de hoogte van alle acties.

Fietsen wordt beloond! Heb je de enquete ook gezien?

Pin It on Pinterest

Share This