Met 125 karakteristieke industriële panden, waaronder 48 monumenten, verschillende creatieve en innovatieve bedrijven met een link naar de Zaanse geschiedenis, en voldoende ruimte voor evenementen, culturele festivals en congressen, wordt het Hembrugterrein dé motor voor creatieve industrie van de Metropoolregio Amsterdam. Het Hembrugterrein is inmiddels een populaire locatie voor vakbeurzen zoals Design District 2015, hét vakevenement voor interieurdesign. Bezoekers kunnen er ook welkom tijdens een van de culturele evenementen zoals het ArtZNSTD, het grachtenfestival en het open monumentenweekend. En je kunt natuurlijk altijd binnenlopen bij de leuke bedrijven bedrijven op  het terrein zoals Flinders, Design voor ieder huis, en Amsterdamse Boot voor boten en sloepen op maat. Het Hembrugterrein ligt op de zuidelijkste punt van Zaanstad aan de mond van de Zaan, nabij Zaaneiland en het stadscentrum. Verder richting Amsterdam langs het Noordzeekanaal liggen de Noordelijke IJ-oevers met het NDSM-terrein en Amsterdam CS. Kijk voor meer informatie over het Hembrugterrein, de ondernemers en de evenementen op www.ophethembrug.nl Fietsers vanuit Amsterdam West(poort)/Sloterdijk kunnen gebruik maken van de gratis Hempont tussen Amsterdam (Hempontplein) en Zaandam (Hembrug Hemkade). De pont vaart 24 uur per dag, 7 dagen per week. Kijk voor vertrektijden op de GVB site.
Fiets je al regelmatig in Westpoort / Sloterdijk?
Of overweeg je eens te gaan fietsen?
 
Dan hebben we goed nieuws voor je!
De FietsCoalitie gaat fietsen in dit gebied op allerlei manieren belonen en samen met jou nog leuker en aantrekkelijker maken.
Meld je snel aan en doe met ons mee, je ontvangt dan de nieuwsbrief van De FietsCoalitie en blijft zo op de hoogte van alle acties.

Fietsen wordt beloond! Heb je de enquete ook gezien?

Pin It on Pinterest

Share This