Wil je ook eens gaan fietsen naar je werk in Sloterdijk maar ken je nog niet helemaal de weg? Volg dan de blauwe route vanuit Zaanstad, de gele route vanaf de Transformatorweg of de groene route vanuit stadsdeel West of Nieuw West (zie kaartje).

De FietsCoalitie wil graag meer mensen uit de auto op de fiets naar het werk in Westpoort en Zaanstad krijgen. “Van vele mensen uit het gebied hoorden we dat ze geen idee van de fietsroutes hebben, snel de weg kwijt raken en de routes ook wat lang en saai vinden. Om dat nu aan te pakken zijn de routes voorzien van stippen” vertelt Sandra Hueber van BRIGHT UP. “De stippen kan je niet missen en geven nieuwe fietsers de mogelijkheid om heel makkelijk hun weg naar Sloterdijk en Zaanstad te vinden”. Maar er is nog een belangrijke reden dat de stippenroutes zijn aangelegd. De FietsCoalitie wil het gebied positief op de kaart zetten en meer dagjesmensen fietsend naar het gebied trekken. De stippenroutes leiden langs de belangrijkste attracties in het gebied: van het stadscentrum van Zaanstad, het Hembrugterrein met zijn 125 monumenten, het vernieuwde en bloeiende Orlyplein tot het Wester- en Brettenpark. De stippen verbinden de attracties. Als er meer mensen op de fiets naar het gebied komen, heeft dat een positieve invloed op de veiligheidsbeleving en levendigheid van het gebied.

De hoofdfietsroute vanuit Zaanstad naar Sloterdijk is voorzien van blauwe stippen. Deze route start iets ten zuiden van het stadhuis op het fietspad langs het spoor en loopt langs de Provinciale weg naar de Hempont en vandaar naar Sloterdijk.

De gele stippenroute is aangelegd vanaf de Transformatorweg naar Sloterdijk. Samen met de reeds bestaande groene stippenroute (Brettenroute) is nu een netwerk ontstaan van hoofdfietsroutes.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek Havenstad op de kaart:

Fiets je al regelmatig in Westpoort / Sloterdijk?
Of overweeg je eens te gaan fietsen?
 
Dan hebben we goed nieuws voor je!
De FietsCoalitie gaat fietsen in dit gebied op allerlei manieren belonen en samen met jou nog leuker en aantrekkelijker maken.
Meld je snel aan en doe met ons mee, je ontvangt dan de nieuwsbrief van De FietsCoalitie en blijft zo op de hoogte van alle acties.

Fietsen wordt beloond! Heb je de enquete ook gezien?

Pin It on Pinterest

Share This