Kunstwerk dat de oude Spaardammer- of IJdijk verbindt met de voormalige trekvaart en een struinpad over het oude spoortracé.

Op deze plek was de voordeur van het in 1635 gestichte Huis te Bretten, een herberg en tapperij. De deur naar het verleden is de verbinding tussen de oude Spaardammerdijk, de voormalige trekvaart en een struinpad over het oude spoortracé.

De Bretten dankt zijn naam aan deze herberg die lag aan de middeleeuwse Spaardammer-, of IJ-dijk, en de Haarlemmer trekvaart (gegraven in 1631-1632). Vanaf deze plek zag je trekschuiten en koetsen langskomen. Rond 1837 werd de herberg gesloopt voor de aanleg van de eerste spoorlijn van Nederland. In 1939 al kwam hier de eerste trein langs. De trekschuiten maakten plaats voor treinen die hier tot de omlegging van het spoor in 1983 langsreden.

 

Fiets je al regelmatig in Westpoort / Sloterdijk?
Of overweeg je eens te gaan fietsen?
 
Dan hebben we goed nieuws voor je!
De FietsCoalitie gaat fietsen in dit gebied op allerlei manieren belonen en samen met jou nog leuker en aantrekkelijker maken.
Meld je snel aan en doe met ons mee, je ontvangt dan de nieuwsbrief van De FietsCoalitie en blijft zo op de hoogte van alle acties.

Fietsen wordt beloond! Heb je de enquete ook gezien?

Pin It on Pinterest

Share This