De Lange Bretten (in de Brettenzone) is een bijzonder gevarieerd natuurgebied met open rietvelden, dichte bebossing, kreken, sloten en heel veel dieren.

In de Brettenzone vind je maar liefst 20 van de 34 soorten zoogdieren in Groot-Amsterdam. Fiets door het gebied en spot bijzondere vogels, zoals de havik, sperwer, buizerd, waterral, koekoek, buidelmees, staartmees, het baardmannetje en zelfs de helblauwe ijsvogel . ’s Avonds vind je er vleermuizen. Ook egels, hermelijnen, bunzings en vossen kun je tegenkomen in de bosjes en rietvelden.

Alle amfibieën die in Groot-Amsterdam voorkomen, leven ook in de Brettenzone. De reptielen moeten nog komen, maar dat is een kwestie van tijd. Niet voor niks wordt De Lange Bretten de laatste stadswildernis van Amsterdam genoemd!

Vrijwel het gehele gebied is voor iedereen vrij toegankelijk via geasfalteerde fiets- en wandelpaden en onverharde struinpaden. Kijk op de informatiepanelen bij de ingangen van het terrein voor de plattegronden en uitleg over de dieren en planten.

landschapnoordholland.nl/terrein/lange-bretten

Fiets je al regelmatig in Westpoort / Sloterdijk?
Of overweeg je eens te gaan fietsen?
 
Dan hebben we goed nieuws voor je!
De FietsCoalitie gaat fietsen in dit gebied op allerlei manieren belonen en samen met jou nog leuker en aantrekkelijker maken.
Meld je snel aan en doe met ons mee, je ontvangt dan de nieuwsbrief van De FietsCoalitie en blijft zo op de hoogte van alle acties.

Fietsen wordt beloond! Heb je de enquete ook gezien?

Pin It on Pinterest

Share This