Brommers en fietsen gescheiden op Hempont
Brommers en fietsen gescheiden op Hempont
Brommers en fietsen gescheiden op Hempont
Brommers en fietsen gescheiden op Hempont

Vanaf medio mei hebben fietsers en brommers een eigen (gescheiden) plek op de Hempont gekregen. Hierdoor is er voor de fietsers meer ruimte gekomen en staan zij niet langer in de uitlaatgassen van brommers en scooters. Een mooi resultaat van de inspanning van de Fietsersbond, GVB en gemeente Amsterdam.

De afgelopen jaren is het aantal fietsers en brommers/scooters op de Hempont flink toegenomen terwijl het aantal auto’s sterk verminderd is. Door het grote aantal fietsers kwam het regelmatig voor dat fietsers in de spits tussen het autoverkeer moesten staan wat bij het op- en afrijden gevaarlijk kan zijn. Daarnaast stonden fietsers regelmatig in de walmen van brommers die al starten voordat de slagbomen van de pont open zijn gegaan.
Nu is één van de drie opstelplaatsen voor auto’s op de Hempont afgezet met schotten en alleen toegankelijk voor bromfietsen. Hierdoor kunnen fietsers veiliger en gezonder gebruik maken van de Hempont.

1 Reactie

  1. Sytse

    Fantastisch!
    Mijn dank is groot.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek Havenstad op de kaart:

Fiets je al regelmatig in Westpoort / Sloterdijk?
Of overweeg je eens te gaan fietsen?
 
Dan hebben we goed nieuws voor je!
De FietsCoalitie gaat fietsen in dit gebied op allerlei manieren belonen en samen met jou nog leuker en aantrekkelijker maken.
Meld je snel aan en doe met ons mee, je ontvangt dan de nieuwsbrief van De FietsCoalitie en blijft zo op de hoogte van alle acties.

Fietsen wordt beloond! Heb je de enquete ook gezien?

Pin It on Pinterest

Share This