Uit de Update van het Rijksprogramma Beter Benutten:

De FietsCoalitie gaat fietsen in Westpoort en Zaanstad leuker en aantrekkelijker maken. Vertrekpunt is om fietsen op allerlei manieren te belonen en samen met de community meer mensen op de fiets naar het werk te krijgen. Hiervoor start op 24 maart een campagne.

Het is druk op de weg naar Westpoort en Zaanstad, met name in de spits. Het merendeel van het woon-werkverkeer, waaronder van en naar het kantorengebied Sloterdijk, pakt de auto, terwijl ze op minder dan 7,5 km van het werk wonen. En juist 7,5 km is de perfecte fietsafstand! Met de opkomst van de e-bike is zelfs 15 km goed te doen.

Uit onderzoek blijkt dat reizigers op deze routes veelal door gewoontegedrag de auto blijven gebruiken. Daarom zet de FietsCoalitie zich in om woonwerk-verkeer te verleiden vaker met de fiets te komen. Want waarom zou je 20 minuten in de file staan, terwijl je de 7,5 km binnen 25 minuten op de fiets kunt afleggen? De campagne die in maart start is hiervoor de aftrap.

De fietspaden in dit gebied zijn heel comfortabel, breed en hebben nog veel ruimte. De FietsCoalitie wil dit reizigers laten ervaren door hier een routebeleving aan toe te voegen en de gebiedswaardering een boost te geven. Daarnaast komen er door de FietsCoalitie allerlei gemakken en voorzieningen bij. Van nieuwe fietspaden, tot een beloningssysteem voor nieuwe fietsers. En op de nieuwe website www.defietscoalitie.nl is nu ook alles te vinden over fietsen in dit gebied.

Een andere belangrijke trigger om reizigers over te halen regelmatig de fiets te pakken is de app Ring-Ring (zie ring-ring.nu). Die meet fietskilometers van deelnemers en zet deze om in kortingen of donaties aan een goed doel. De app voegt zo een competitie-element toe aan het dagelijkse fietsritje voor woon-werkverkeer.

Een voorbeeld van een extra voorziening is de fietsreparatiezuil die bij een cafetaria centraal in het gebied komt te staan. Cora van cafetaria Hembrug: “Dit is een geweldige service, omdat veel mensen hier aankloppen met een lekke band. Mensen kunnen met de zuil altijd hun band plakken of kleine reparaties uitvoeren, ook als wij dicht zijn.” Cora is eveneens één van de ondernemers waar fietsers via de app Ring-Ring 100 kilometers kunnen inruilen voor een kop koffie.

Lees het complete nieuwsbricht hier: Beter Benutten Update

Ontdekken:

4 Reacties

 1. marco

  hallo, werkt dit al?

  Antwoord
  • Sandra Hueber

   Ja zeker. We hebben de eerste voorzieningen voor fietsers in het gebied inmiddels geplaatst en op korte termijn gaan we veel meer doen. De app Ring-Ring is gratis te downloaden en gaat direct fietskilometers meten. Aangesloten winkels waar de fietskilometers verzilverd kunnen worden voor korting staan in de app.
   Medio mei starten we met een grootste publiekscampagne: de kilometervreteractie.
   Meer vragen? Laat het ons weten.

   Antwoord
 2. B.J.Keller

  het struikel blok is het met de snelheid van dit fietspad is de pont lang wachten op het beroeps vaart het heeft voorrang en de pont niet dit
  is op telossen door net als in amsterdam met een snelleren fiets pont en op de ouden pont moet de fietser niet in het gang pad ge propt
  worden dit houd ook de snelheid op de fietsers kunnen ook op het midden dek dat bevordert de snelheid maar dan moet de gvb wel mee
  werken .

  Antwoord
  • Sandra Hueber, partner van FietsCoalitie

   We kennen het probleem op de pont en zouden het heel graag verhelpen. Helaas gaan we daar niet over. Wel blijven we het onderwerp aankaarten en op de agenda zetten.

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek Havenstad op de kaart:

Fiets je al regelmatig in Westpoort / Sloterdijk?
Of overweeg je eens te gaan fietsen?
 
Dan hebben we goed nieuws voor je!
De FietsCoalitie gaat fietsen in dit gebied op allerlei manieren belonen en samen met jou nog leuker en aantrekkelijker maken.
Meld je snel aan en doe met ons mee, je ontvangt dan de nieuwsbrief van De FietsCoalitie en blijft zo op de hoogte van alle acties.

Fietsen wordt beloond! Heb je de enquete ook gezien?

Pin It on Pinterest

Share This